cp palet toptan ahşap palet fiyatları izmir

Ahşap

CP Palet

Ulusal, uluslararası ve kıtalararası ticarette malzemelerin bir noktadan bir noktaya taşınması için kullanılan yatay düzlem araçlarına palet denir. Hacim ve kilo bazında ağır olan eşyalarda ürünlerin altına yerleştirilerek malzemelere gelecek zarar engellenir; forklift ve transpalet araçlarıyla nakil işlemlerinde gereken iş yükü de azalmış olur.

Dış ticaret yapan orta ve büyük ölçekli firmalar ile insan sirkülasyonunun yüksek olduğu AVM ve süpermarket sahipleri için palet kullanımı önemli ölçüde tasarruf ve verim anlamına gelir.

Ahşap Palet Kullanımı

Lojistik elemanlarının bel kemiği sayılabilecek paletler taşınacak ürünlerin türüne ve hacmine göre değişiklik göstermektedir. Ağır sanayi ve kimya malzemeleri çelik ve plastik paletler ile taşınırken geriye kalan hammadde, kaynak, eşya ve malzemelerin ezici çoğunluğu ahşap paletler ile sağlanır.

Dağıtım ilişkilerinde hayati öneme sahip olan ahşap paletlerde istifleme, paketleme ve boşaltım aşamalarında tasarruf sağlaması için Avrupa Palet Birliği başta olmak üzere çeşitli kurum ve derneklerde standardizasyon sağlanmıştır.

Dış ticaret hacminin her geçen gün arttığı Dünya’da Avrupa standardı paletler endüstriyel ihracat ve ithalat faaliyetlerinde ürün kalite yönetmeliğine de olumlu etki yaratmaktadır.

Güvenli işletim ve ağırlık kaldırma yükü 1000-1500 kg arasında olan CP Palet, EURO Palet’e alternatif olarak üretilen bir muadil palet çeşididir. Kırılma, çatlama, ayrışma ve yamulma durumlarında onarılabilir ve geri dönüştürülebilir yapıda olduğu için önemli bir değişim değerine sahiptir.

Çevre dostu bir uygulama olarak CP Palet Avrupa Kimya ve Plastik Endüstrisi tarafından standardize edilmiştir. Büyük hacimli siparişlerde sürtünme kuvvetinden ve momentumdan kaynaklanan fiziksel dezenformasyonlara karşın ısıl işleme tabi tutulmaktadır.

Palet üretiminde ideal yapım malzemesi kurutulmuş ceviz veya kavak ağacından elde edilen ahşap parçalarıdır. Özellikle kıtalararası ticarette uzun yolculukların paletlerde meydana getirdiği mantar ve küf tehlikesine karşın yüzeyle temas eden bölümler pahlanmıştır.

Doğrudan yüzey temasının özellikle deniz yolculukları sırasında nemden dolayı kabarması ve bağlantı aparatlarının esnemesi sebebiyle meydana gelen maddi zararlar, CP Palet kullanımı ile engellenmektedir.

En Çok Tercih Edilen Palet Türü

Avrupa Kimya ve Plastik Endüstrisi tarafından oluşturulan CP Palet standartları, ölçüleri ve yapım malzemeleri itibariyle kaliteli ve tasarruflu bir çözümdür. Ortalama 80 ayrı ahşap parçasının birleştirilmesiyle 35 kilograma ulaşan CP Paletler ağırlıklı olarak kimya ve hassas malzemelerin transferinde kullanılır.

CP Paletler kendi içinde 9 ayrı tipe ayrılmakta olup en yaygın kullanımı 80×120 ebatıdır. CP1, CP2, CP3, CP4, CP5, CP6, CP7, CP8 ve CP9 olarak 9 ayrı ebatta olan CP Palet, lojistik ve depolama faaliyetlerinde en sık tercih edilen transfer elemanlarından biridir.

CP Palet standartları gereği kurutulmuş ceviz ve kavak ağacından yapılsa da büyük ölçekli firmalara özel imal edilen palet çeşitleri plastik ve çelik alaşımlar içerebilir.

Uzun yolculuklarda paletin ve ürünlerin dağılmasını, kırılmasını veya çatlamasını engellemek için nervürlü çiviler ile desteklenen palet birleşim aparatları böcek, mantar ve küflenmeye karşı da fumigasyon işleminden geçirilerek muhafaza altına alınır.

Lojistikte uluslararası temizlik ve hijyen kuralları gereği transferin gerçekleşeceği ülkedeki bitki familyalarını tehdit edebilecek bu bakteri ve zararlı mikroorganizmalar, ısıl işlem ile bertaraf edilmektedir.

Gereksiz Zaman ve Para Kaybını Önler

Paletler, nakliyat işlemlerinde hem iş yükünü hem de gereksiz masraflarında tasarruf sağladığı gibi teslimat sonrası boşaltma ve yükleme aşamalarında da oldukça kullanışlıdır.

Büyük ölçekli siparişler ya da hacimce büyük malzemeler gibi insan gücünün yetersiz kalacağı durumlarda forklift ve transpalet gibi araçların kullanılması, paletlerde yer alan ve standardize edilen palet ızgaraları ile mümkündür.

Bu ızgaralar palet türlerine göre değişkenlik göstermekle beraber genel olarak iki girişli ve dört girişli olmak üzere 2 ayrı tiptedir. İki girişli paletlerde transpalet çatalı ayaklı paletin yalnızca iki yönünden müdahale edebilir. Dört girişli paletlerde ise paletin dört ayrı bölgesinden de müdahale mümkündür.

1000 kilograma kadar olan ağırlıklarda kare ve kareye yakın palet biçimlerinde basınç ve bağlantı noktalarının arasındaki basınç miktarı artacağı için devrilmeye karşı dirençte artış gözükür.

Tüm dünyada geçerli olan bir palet standardı olmamasına karşın ülkelerin ve işletmelerin kendi ürünlerine göre oluşturdukları standartlar mevcuttur. Bu standartların hakim olduğu sektörler süpermarketler, perakende firmaları, meşrubat ve alkollü içecek firmaları, otomotiv, süt ve süt ürünleri üreticileri ve inşaat malzemesi üreticileri olarak özetlenebilir.

Standartlaşmış Palet Türleri ve Ölçüleri

Avrupa Ekonomik Alanı dahilinde üretilen paletlerin ülkeler arası takas edilebilmesinin önünü açan standardizasyon işlemi, palet üretimi için gereken ağaçları da korumaya almıştır.

Avrupa Standartlar Komitesi’nin (European Committe for Standardization) belirlediği 80 x 120 x 12 cm ölçüleri, transferin gerçekleştiği ülkelerdeki en yaygın kullanıma sahip olan palet türüdür.

Eşya veya malzemelerin güvenli bir palet üzerine yerleştirilmesiyle gerçekleşen lojistik faaliyetleri çemberleme ve streçleme işlemlerinin ardından dağıtıma hazır hale gelmektedir.

Günümüzde bir senede üretilen palet miktarı ortalama 1 milyardır. Amerika Birleşik Devletleri dünyada üretilen paletlerin yarısını üstlenirken, Çin ve diğer Uzak Doğu ülkeleriyle olan ticaret ilişkileri sebebiyle üretim kapasitesinde ciddi bir değişim meydana gelmiştir.

Paletler ağır yüklü eşyaların ve malzemelerin bir noktadan bir noktaya hareket ettirilmesinde insan gücüne olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Forklift ve transpaletler aracılığıyla gerçekleştirilen paletli nakliyat sistemlerinde palet tipleri ve palet ızgara aralıkları yalnızca araçlara ve insan kullanımına değil, standart kapı ve depo ölçülerine göre de dizayn edilir.

Her Yerde Güvenle Kullanılabilir

CP Palet kullanımı ağırlıklı olarak kimyasal malzemelerde tercih edilse de kapladığı alan küçük; pahada yüksek olan mücevher ve değerli metal nakliyatında da akılcı bir yöntemdir. Paletlerin yüzlerce farklı sektörde binlerce ürüne özel olarak tasarlanabilmesi şüphesiz işletme maliyetlerini ve gereksiz iş gücü ihtiyacına da son vermektedir.

Tüm dünyada geçerli olacak tek bir palet standardı günümüz koşullarında yetersiz olacağı gibi, nakliyat esnasında doğabilecek maddi ve manevi kayıplara da yol açabilir.

Uluslararası ticarette düzenli malzeme tedariği ve lojistiği profesyonel bir hizmettir. İşletmelerin kar marjlarını artırmaları ve iş hacimlerini büyütmeleri için gereken kusursuz malzeme transferi ahşap, plastik ve çelik paletler ile mümkündür.

Palet yalnızca üzerine eşya, malzeme ve ürün istiflenen tahta parçaları olmamakla birlikte üretiminde kapı geçiş boyutları, standart konteyner ölçüleri ve aktarım noktalarında gereken iş yükü de baz alınarak üretilen önemli bir transfer aparatıdır.

İzpa Palet, 2002 yılından bugüne Dünya standartların ve işletmelerin özel ihtiyaçlarına yönelik ahşap palet, CP Palet, EURO palet ve ahşap ihracat kasası imalatı, satışı ve tamiri alanlarında hizmet vermektedir. Ürün, hizmet ve çözümlerimizde sektörel deneyimimizi müşterilerimizle paylaşmaktan mutluluk duyuyor; %100 memnuniyet anlayışıyla çalışıyoruz.

Cp Palet Teknik Bilgileri

Palet AdıÖlçülerKapasiteÖzellik
CP-1 Palet1000×1200 mm1000 kgAltı Açık
CP-2 Palet800×1200 mm1000 kgAltı Açık
CP-3 Palet1140×1140 mm1000 kgAltı Açık
CP-4 Palet1100×1300 mm1000 kgAltı Açık
CP-5 Palet760×1140 mm1000 kgAltı Açık
CP-6 Palet1200×1000 mm1000 kgAltı Kapalı
CP-7 Palet1300×1100 mm1000 kgAltı Kapalı
CP-8 Palet1140×1140 mm1000 kgÜstü Açık, Altı Kapalı
CP-9 Palet1140×1140 mm1000 kgAltı Kapalı